Vinterlayout med juldekorationer


Nu är julen utdansad och jag fick användning av några jul-dekorationer när jag scrappa den den här layouten.
 
 
Några av Simons julklappar hade fina 3-d ju-letiketter som jag tog hand om... i tanke att de kommer till användning till något scrappat. Här har jag fixat till Pingvinen som hade själva adressfältet på magen. Jag målade över texten med en vit postmarker penna och strök på lim och vitt lösglitter. Även snögubben uppe i hörnet är från en julklappsadress. Längst ner på layouten finns en slinga med "kristaller" som är från en julgransgirlang.
 
 
 
Titta in på Skrotboken och se hur de andra har använt sig av olika material från julen.
 


Barnens Dag 1943


En layout skapad i enbart färgerna svart och vitt som jag gjort till Skrotbokens tema med svart/ vit stjärnglans.
Jag valde att scrappa det här häftiga kortet på min morfar, som tyvärr gick bort samma år jag föddes. Min mamma har berättat att det var på Barnens Dag då hon var 4 år 1943. Det lär inte vara lätt att cykla på den här typen av cykel med tramporna framme på det stora framhjulet.
 
 
Som bas har jag valt ett papper från Heidi Swapp i serien Color magic. Pappren är från början vita med blanka delaljer. Här har jag chalkat kanterna i svart och sedan torkat bort överflödig färg från de blanka delarna som då bevaras vita.  Även vimplarna är från samma serie. Spetsarna i vänsterkanten är clerstamstämplar. De detaljer som inte från början var svarta eller vita; som fotohörnen och säkerhetsnålen, har jag färgat med svart tuschpenna och den rutiga klädnypan har jag målat i de från början naturfärgade rutorna med en vit postmarkerpenna. Chipboard-detaljerna; fjärilen och nykeln är chalkade i vitt och fick svarta detaljer med en scriptstämpel. Bakom fotot finns plats för dold dokumentation.
 
 
Se fler alster skapade i svart och vitt på Skrotbokens blogg.
 


RSS 2.0