Nu är våren här


Härligt att våren kommer tidigt i år... tänk förra året så här dax var det en hel del snö och våren kändes fortfarande långt borta. I början på mars åkte vi ut till stenåldersbyn vid Vrå som ligger strax utanför Katrineholm. Solen hade börjat värma lite och den mesta snön hade töat bort.. men på vattenpölarna låg en skorpa med is. Som man bara måste få krascha... =D

Jag passade på att scrappa ett par av korten jag tog under dagen och använde delar av den dikt som publicerades på Skrotboken den 22 mars.Dikten inspirerade mig även att använda en del våriga och påskiga dekorationer som fjädrar, bast, gula blommor och en liten charm med rede och ägg. Under basten skymtar en remsa ostduk (påminner om gasbinda). Charmen är som en liten tavla där fågelboet är i gjuten metall och sitter bakom ett glas... mycket mer detaljrik än vad fotot ger rättvisa till.

Orden jag använt från dikten är:
Vårljust landskap - Smältande snö - Gråa åkrar - Sol och Tö, som jag skrev ut med en font som liknar dymo.Du kan läsa dikten i sin helhet här på Skrotboken och se hur andra har använt påskpoesin till sina alster.Drömmar och målIbland kan det vara bra att peppa sig själv att sätta upp olika mål i livet, stora eller små. Den här layouten har jag skapat som en liten påminnnelse, för visst är man aldrig för gammal för att sätta upp nya mål eller drömma nya drömmar. Inget är omöjligt.

Layouten är mitt bidrag till temat "Citat/Mål" som publicerades på Skrotboken den 13 mars.
Papper i flera lager, rivit och chalkat kanterna. Spetsen är från gömmorna i ett ärvt syskrin troligen från gammalt sänglinne. Texten skrev jag ut i svagt grått på cerice-mönstrat papper och fyllde sedan i texten med vit penna. Orden goal och dream ville jag lyfta lite extra och lämnade plats för dem när jag gjorde texten i datorn. Goal är dekorgummi i brund som jag målat i vitt på ovansidan. Den lilla fågeln är i polymerlera och kommer från "My little bit of whimsy".

Här kan du se vad de andra inspiratörerna skapat till temat på Skrotboken.Foton och historier från förr


För en dryg månad sedan utlystes en utmaning på Skrotboken som gick ut på att inspireras av den här filmaffischen.


Affischen inspirerade mig att scrappa ett hopplock av gamla foton från förr. De är från tiden då mamma och pappa var unga. En hel del berättelser har man hört från den tiden och min tanke är att utöka layouten med ytterligare dokumentation.

Husets siluett påminnde om det hus min mormor bodde i när jag var barn så den fick vara med även på min layout. De svarvita gamla fotona är inramade med chipboardramar målade med mist i tre olika färger. På några foton skar jag ut en del av bilden och monterade på själva chipboardramens "innanmäte" för att lyfta bilden lite extra och ge lite mer djup. Lite bildtext är utskriven på overhead. Flickan med hopprepet är en transparent dekoration från Glitz som jag klippt bort bakgrunden ifrån.


Se hur andra har inspirerats av affischen på Skrotboken.RSS 2.0