Här ska sparas många klöver...


Dags att tänka på semesterkassan för sommaren 2012... Jag har förvandlat ett mjölkpaket till en sparbössa. Citatet "Här ska sparas många klöver, töm mig när jag rinner över" kommer jag ihåg från en sparbössa min mormor hade på sin köksbänk.Jag öppnade förpackningen och diskade ur den noggrant. Sen mätte jag upp alla sidorna och skar ut fyra kartongbitar i rätt storlek som jag sedan dekorerade innan jag till sist limmade fast dem på mjölkförpackningen.
I överkanten vid öppningen stansade jag två hål där jag satte ett band som försluter sparbössan och som är lätt att öppna när den är dags att tömmas. I ena sidan gjorde jag en skåra för pengarna. Först stansade jag två hål med ett hålslag lagom brett för en femma och skar sedan bort kartongen däremellan.
Textplattan är en omarbetad cutout som hade fel text. Jag målade över den befintliga texten med rosa och vit chalk, gjorde en ny text i datorn som jag sedan skrev ut direkt på textplattan. (tejpade först upp den på ett vanligt skrivarpapper som jag först skrivit ut texten på, och placerade därefter plattan på rätt plats så att texten hamnade rätt.) Det vita är ifyllt i efterhand med en vit penna och kanten är duttar av guldig pearlmaker.


Titta in på Skrotboken och titta på vad de andra har skapat för sparbössor.Kommentarer
Postat av: Anna i Mossahus

Smart! Det där med att skriva ut en gång och sen placera tagen över! lägger på minnet .. Jag har sj. funderat över hur jag kan göra det snyggt =)

2012-01-05 @ 20:20:05
URL: http://mossahus-scrapping.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0