Världens bästa Karlsson...


Vi minns och inspireras av Astrid Lindgren på olika sätt på Skortboken.

Jag och Simon flyger iväg för att besöka Karlssons hus högst upp på taket...Jag har hittat inspirationen dels från två filmaffischer (se bild längre ner i inlägget) och från webbmenyn på hemsidan för Astrid Lindgrens Värld, som vi också besökte sommaren 2007. Siluetterna över staden från Pippiaffischen inspirerade mig att använda de gamla filtdekorationerna och textcirkeln på saltkråkan blev en chipboardsol färglagd med promarkers och text inuti. Webbmenyn gjorde jag i datorn, med egen text och skrev ut den på kraftigt papper och avslutade med ett lager 3-d lack.Till "blomsnurran" på bilden uppe till höger har jag använt en del från en vindsnurra.. (en så´n där som barn kan köpa på marknader) som mall.
Här är de olika bilderna som jag inspirerades av till den här layouten.

Länk till sidan med filmaffischer: http://www.seriesam.com/cgi-bin/seek?seek=ASTRID+LINDGREN
och till Astrid Lindgrens Värld: http://www.alv.se/Ta 12 utmaning på Skrotboken


Den 12 januari startade en årslång utmaning på Skrotboken. Utmaningen bygger på siffran tolv:
Alternativ 1
Den 12e var månad tas minst ett foto; den som vill vara extra djärv tar 12, som sedan används för att skapa en layout; digital eller pappers, kort eller Art Journal. Det blir alltså ett nytt alster var månad.

När året är slut kommer du att ha 12 layouter/kort/Art Journals med fotodokumentation från året som gick.

Alternativ 2
Den 9e var månad presenteras månadens ord. Låt dig inspireras av dessa ord och använd minst ett av dem på ditt alster, oavsett om det är en layout; digital eller pappers, kort eller Art Journal.

Alternativ 3
Kombinera de båda föregående alternativen och använd både foto och ord på ditt alster.

Du kan läsa mer om utmaningen på Skrotboken.

Jag valde alternativ 3 för den första utmaningsmånaden och hade med mig kameran hela dagen för att skildra en ny helt vanlig dag.Småfotona är 4x4cm. Eftersom jag som vanligt inte lämnade tillräckligt med plats för dokumentation, skapade jag en liten dagbok i miniatyr där varje foto fått en egen sida med text.
Texten i dagboken skrev jag i små textrutor på datorn och skrev ut dem parvis i uppslag, skar ut dem två och två, sidan 1 och sidan två sitter ihop och är ihopvikta, sidan 3 och 4, 5 och 6 osv. Sen limmade jag ihop sid 2 med sid 3. sid 4 med sid 5 osv. Som pärmar tog jag en gammal scrapförpackning med fint diskret mönster dekorerade med rubons och bokstavsstickers samt lås och nyckelcharms. Pärmens baksida är bigad med ca. 4mm mellanrum. Till sist stansade jag hål för kjedjan.
Däckad...


Efter en heldag i huvudstaden då vi traskat gata upp och gata ner... besökt museum och sprungit i affärer var vi alla helt slut i sommarvärmen. Innan det var dags att ta tåget hem igen pustade vi ut på däck till en av restaurangbåtarna.Av en cutout med en kungakrona skapade jag en tag. Först monterade jag den på en hårdare kartong, la på ett lager 3d-lack och när det torkat använde jag rub-ons bokstäver för att skriva Stockholm. Sömmarna i cirklar är även de rub-ons.
Skrotboken har det skapats med Snoddar... kika in där och läs lite om Snoddas också!

Här ska sparas många klöver...


Dags att tänka på semesterkassan för sommaren 2012... Jag har förvandlat ett mjölkpaket till en sparbössa. Citatet "Här ska sparas många klöver, töm mig när jag rinner över" kommer jag ihåg från en sparbössa min mormor hade på sin köksbänk.Jag öppnade förpackningen och diskade ur den noggrant. Sen mätte jag upp alla sidorna och skar ut fyra kartongbitar i rätt storlek som jag sedan dekorerade innan jag till sist limmade fast dem på mjölkförpackningen.
I överkanten vid öppningen stansade jag två hål där jag satte ett band som försluter sparbössan och som är lätt att öppna när den är dags att tömmas. I ena sidan gjorde jag en skåra för pengarna. Först stansade jag två hål med ett hålslag lagom brett för en femma och skar sedan bort kartongen däremellan.
Textplattan är en omarbetad cutout som hade fel text. Jag målade över den befintliga texten med rosa och vit chalk, gjorde en ny text i datorn som jag sedan skrev ut direkt på textplattan. (tejpade först upp den på ett vanligt skrivarpapper som jag först skrivit ut texten på, och placerade därefter plattan på rätt plats så att texten hamnade rätt.) Det vita är ifyllt i efterhand med en vit penna och kanten är duttar av guldig pearlmaker.


Titta in på Skrotboken och titta på vad de andra har skapat för sparbössor.RSS 2.0