Ruttan & Aron


Så här snygga var jag och min vänninna sista veckan i nian... kan säga att det inte var många som kände igen oss. Det var tradition att spexa lite sista dagarna innan avslutningen.. och kul.. det hade vi. Det är jag som är alias Aron.Kul att riva runt bland alla gamla foton.. (som för tillfället ligger i en stor skokartong) finns mycket skoj där iallafall. Jag hittade en hel bunt svartvita foton från tiden i högstadiet då jag hade foto och film som fritt tillvalsämne. Foton som är framkallade på gammalt hedligt vis med framkallningsvätskor i skolans mörkerrum. Måste börja scrappa fler om dom fotona! Hittade ett snyggt foto på min lillebror som påskkärring... ska nog göra ett påskkort och skicka till honom!! =DSkrotboken har det skapats med Bingobrickor på alla möjliga vis idag. Kika in och se alla härliga alster.
Ta 12 februari, utmaning på Skrotboken


Skrotboken pågår en årslång serie:

Alternativ 1
Den 12e var månad tas minst ett foto; den som vill vara extra djärv tar 12, som sedan används för att skapa en layout; digital eller pappers, kort eller Art Journal. Det blir alltså ett nytt alster var månad.

När året är slut kommer du att ha 12 layouter/kort/Art Journals med fotodokumentation från året som gick.

Alternativ 2
Den 9e var månad presenteras månadens ord. Låt dig inspireras av dessa ord och använd minst ett av dem på ditt alster, oavsett om det är en layout; digital eller pappers, kort eller Art Journal.

Alternativ 3
Kombinera de båda föregående alternativen och använd både foto och ord på ditt alster.

Den här månaden valde jag att skapa enligt alternativ 3 men använde endast 1 foto och ett av orden.

Jag tog en hel serie foton när vi tog en härlig vinterpromenad i Söndags. Så det blir säkerligen fler layouter av dem. Simon är krasslig, hostar och har lite feber och har varit inne och liggandes i soffan sen ett par dagar (envisa basiller.. andra gången han är sjuk på en treveckors period) men nu behövde vi alla en nypa frisk luft. Det var härligt soligt vinterväder med grader strax under nollan.


Jag valde att skiva ut ett foto i panoramaformat en halv A4:a på längden, och stansade en uddkant längs nederkanten. Sen har jag lekt lite med mina promarkers och målat olika bruna nyanser runt fotot och tonat med blendern. Snöflingor och blingstenar...flera chipboard-bårder i över och underkant. En tag med februari-månad och datumet 12:e är inringat med pearlmaker.Nu ska jag gå och pyssla om Simon som ligger i soffan och känner sig hängig... 5:e dagen med feber och hosta.

Läs mer om Skrotbokens utmaning här.Alla Hjärtans DagI morgon är det Alla hjärtans dag och på Skrotboken firar vi det genom att skapa med övervägande vita nyanser.Det var en kul utmaning. Jag valde att arbeta med olika material och strukturer.
Jag klippte ut en tag från vit wellpapp och monterade ett chipboardhjärta med en transparant textruta bakom. Texten på hjärtat är rubons. framsidan är lite kortare och den uddiga kanten till höger är bakstycket som sticker fram. Även det prickiga samt det vita smala vågiga bandet sitter på bakstycket.

Simon på hal is


Äntligen kom det lite vinter... fast just nu idag är det i kyligaste laget med över -20 grader. Men för ett par veckor sedan när vi fick första snön var vi och premiäråkte skridskor jag och Simon. Sist jag själv stog på ett par skridsor måste varit för över 30 år sedan, för Simon var det första gången. Här kom januaris månadskit från Mollys scrapbooking till användning. Härliga lekfulla papper och dekorationer. Till och med en del av en scrapförpackning kom till användning.... Texten "Snow day" och den lilla kartongbiten bakom Simon samt en liten rutig bit i vänsterkanten är utklippta därifrån.Här har jag även gjort ett eget mönsterpapper där jag skrivit texten till visan "Nej, se det snöar"...och efter vår skridskotur kom ett riktigt snöoväder. Snögubben är stämplad med svart färg och embossad med svart glitter och färglagd med promarkers.

I går hade årets Melodifestival premiär och på Skrotboken har det skapats med en låttext som inspiration, kika in där och se vad de andra har hittat på.


RSS 2.0