Gul Jul


Ostkakans dag firades den 14 november och dagen till ära inspirerades vi av färgen gult till våra juliga alster på Skrotboken. Det var en riktigt kul utmaning att skapa i någon annan färg än rött till det juliga temat.
Till mitt bidrag fick jag användning för både det ena och det andra som länge legat i mina gömmor.
Två olika mönsterpapper i botten, det gulare pappret klippte jag en dekorativ kant på och duttade lite svart akrylfärg runtom för att få en mjuk avrundnings effekt.
Bland reklamen som kom till jul förra året var det med julklappsettiketter i kartong i form av julgranskulor som jag sparade för framtida behov... så nu fick de stå som mall till julgranskulorna på den här layouten. Jag ritate av formen på några olika spillbitar av svartvitmönstrat papper och kombinerade ett par olika papper till varje kula, i skarven fäste jag en bård som jag bestrukit med lim och gult lösglitter. Kulorna är upphängda i en kjedja av guldfärgade halvpärlor.
Den svarta ramen runt fotot är en overlay, ett transparent papper med tryckt ram och en text runt ytterkanten.


En lite närmare titt på detaljerna.Mera Gul Jul projekt hittar du på Skrotboken titta in där och inspireras av alla fina alster.Sötaste tomtenissen


När Simon var en liten plutt, bara ett par veckor gammal. Jag tog en hel serie bilder som jag tänkte använda till julkorten det året... 2002. Det var det året jag för första gången kom i kontakt med scrapbooking och min första layout blev scrappad... om ni vill se den jag gjorde av de här fotona 2002 kan ni bläddra längre ner i inlägget.På Skrotboken har vi skapat med filfolders som inspiration och jag har valt att skära till ett av bakgrundspapprena i den formen. Till dokumentationen har jag gjort en ficka där ett kuvert med dekorativ kant fick stå för inspirationen. Själva fotot är sandpapprat runtom för att få ett lite slitet utseende. Pepparkakshjärtan av kork med chalkad kant. Snöflingorna på dokumentsfikan är av filt... och på fickan finns ytterligare plats för dokumentation på en tag i en lite minipåse... och så nägra detaljbilder.


Här är layouten jag gjorde i slutet av 2002. Många foton på en layout, då gjorde jag många dubbel layouter också, oftare än idag. Här har jag testat och lekt med olika tekniker på diaramar.På detaljbilderna ser man de olika materialen.. något fluffigt snöigt pulver har jag strött över en diaram och dekorerat med dekorationsknappar i snötema, en ram har blivit beströdd med micropärlor i silver och en liten hjärtecharm..... grovt silverglitter, en liten bit silvernät och kristallstjärnor.. den sista diaramen är embossad i ett tjockt lager rött och sedan krackelerad.

Det var lite från mina tidigare layouter.. men om ni vill få mer inspiration av vad ni kan göra med inspiration från filefolders ska ni kika in på Skrotboken för massa idéer.Passionerade recept


Äntligen är jag igång och skapar igen. Har haft ett upphåll sedan april i år, då jag började en universitetsutbildning i landsbygsutveckling. Jag pluggade utöver mitt heltidsjobb som jag dessutom pendlar till varje dag... så tiden har helt enkelt inte räckt till. Men nu ska det börja hända lite här igen. Närmast har jag skapat för Skrotboken.. många härliga teman och massor av inspiration får jag från tjejjerna där. Det första alstret handlar om passonerad choklad, och jag har gjort en förstasida till en blivande receptbok i formatet 8"x8",. Haft ett album i det formatet legat i en låda några år.. så dax att få användning för det.


Muffinsform av wellpapp och chokladtoppingen är av strukturerat pappar som jag färgat in med brun färg. Strössel av pearlmaker i gult och rosa. Sidan blev inramad med några penseldrag med vit akrylfärg likaså labelholdern.

Varning för att kika in på Skrotbokens och alla inspiratörers chokladskapelser. Yammi yammi!!!


                                                                                                                     


 


RSS 2.0