Pappa på Liseberg


Jag hittade ett gammalt foto på pappa från hans ungdom, och jag tror det är taget på Liseberg någon gång tidigt 50-tal. Det är han där i mitten.. och jag är inte säker på vilka som är brevid, kanske hans bröder. Fotot är inte i orginal utan jag skannade in det och skrev ut en kopia. Kortet var lite trasig i ena hörnet... så kopian fick bli likadan. ;~D
Layouten höll jag ganska stilren med bara några få detaljer.Jag använde två papper från samma serie men i två olika färgställningar från Basic Grey och la det vita ovanpå det bruna.. rev bort några bitar här och där så att det undra pappret syns. Några tags från samma serie, alfabet i wellpapp och textil... tickets från tim holts och ett par primablommor som jag krullade till kanterna på och fäste en Cream Soda sticker i mitten. En remsa wellpapp över fotomattan fastnitad med mässingsfärgade häftklamrar... och till sist några metalldekorationer i koppar.Skrotboken kan du se hur andra har tolkat temat att skapat efter ordet karusell som ord eller dekoration.

Hej mitt Vinterland!


I helgen fick jag äntligen tillfälle att skapa av Mollys januarikit. Och vilket härlig kit - spralliga färger.
Utmaningen som följde med kitet var att använda rubriken "Hej mitt vinterland", minst en snöflinga och en knapp.Simon sitter på verandatrappen och dricker varm choklad efter en promenad bort i skogen.
Rubrik av olika alfabet... ordet vinter syns lite dåligt, svårt att fota vita glittriga bokstäver. "land" är skrivet med glitter stickles.
Knappar med floss, glittriga snöstjärnor...kantstansarna har fått jobba lite här o där.
Årtalet 2010 är fäst på en "lädertag" som har suttit tillsammans med en prislapp på ett par skor tror jag.


Mini Art Journal no:3Under hela 2011 pågår utmaningen Mini Art Journal på Skrotboken. Följ länker så får du mer information.
Ett nytt ord presenteras varje vecka.

Vecka 3 är ordet "Vinter".
Framsidan och baksidan på mina kort.Titta in på Skrotboken för att se vad andra har skapat till temat. Följ länken "Mister Linky" så ser du alla alster för vecka 3.


Mini Art Journal no:2


Under hela 2011 pågår utmaningen Mini Art Journal på Skrotboken. Följ länker så får du mer information.
Ett nytt ord presenteras varje vecka.

Vecka 2 var ordet "Balans".
Framsidan och baksidan på mina kort.


Titta in på Skrotboken för att se vad andra har skapat till temat. Följ länken "Mister Linky" så ser du alla alster för vecka 2.
Skrotboken Mini Art Journal no:1


Under hela 2011 pågår utmaningen Mini Art Journal på Skrotboken. Följ länker så får du mer information.
Ett nytt ord presenteras varje vecka.

Jag har legat efter lite med korten men här är mitt bidrag till vecka 1 med ordet "Fokus".
Nu fick jag äntligen användning för spelkorten jag sparat på. De har en gång tillhört något frågespel och är i lite kraftigare kartong än vanliga kortlekar, stoleken är 6,5cmx10cm. Här är framsidan och baksidan på mitt bidrag till första veckan.


Som vanligt kan du kika in på Skrotboken för att se vad andra har skapat till temat. Följ länken "Mister Linky" så ser du alla alster för vecka 1.


Nyckeln till mitt skapande 2011


I bokhyllan hittade jag ett spiralbundet fotoalbum som stått där länge... det var fortfarande inplastat. Tror det var bland det första jag köpte när jag började scrappa någon gång 2003. Nu fick jag idén att använda det till en kreativ anteckningsbok och kalender för mitt skapande " Nykeln till min inspiration 2011".
Albumet är i lettersize-format vilket innebär ungefär A4, sidorna är i lite kraftigare papp och ger gott om plats att fylla med inspiration. För att lättare klä pärmarna tog jag bort dem från spiralen och stansade genom hålen med håltång innan jag satte tillbaka dem. Här i kommer det finnas almanacka med viktiga datum för scraphändelser, utmaningar och uppdrag. Jag kommer också att fylla på med skisser och kreativa idéer osv. I slutet av året kommer jag ha en härlig samlig med inspiration som jag samlat på mig.


Fler alster med nystart som tema kan du nu beskåda på Skrotboken.
I Jungfruns tecken


Mitt stjärntecken är Jungrun och här har jag försökt plocka ut dom egenskaper som jag sjäv tycker stämmer in på mig... och därmed inte sagt att min omgivning uppfattar mig på samma sätt ;-D.

I mina scrapgömmor hittade jag ett gamalt papper med olika stjärnbilder... du ser det sticka fram vid det nervikta hörnet. Bakgrundspappret som är Basic Grey är neutralt.. och jag hottade upp det lite mist, i nedre högra hörnet, som jag sprayade på genom ett lace-cardstock.Den stora }är målad med krackeleringsfärg, rosetten är ett pappsnöre som jag vecklat ut och plattat till. Den vita stjärnan är en ljusdekoration av porslin.Idag då det är trettondagen kan du se fler layouter och kort skapade med stjärnor och stjärntecken på Skrotboken.


RSS 2.0