Teaterapa


Här är en layout jag gjorde i våras men inte visat här i bloggen.Vi har en riktig teaterapa här hemma. Simon älskar att klä ut sig och spela olika roller.. cool snubbe eller hemlig agent eller vad som faller honom in för stunden. På den här layouten har jag bland annat använt hårsnoddar som jag länkade i varandra och fäste med stora metallbrads. På snodden har jag trätt på några transparenta plastpärlor, knutit på ett par band och hängt en nyckel.


Här kan du se hur de andra inspiratörerna på Skrotboken har använt sig av gummiband i sitt skapande.
 Artikeln publicerades den 17 mars 2011.

Julkort med återanvänd förpackningJag är en hamster vad det gäller att samla på alla möjliga förpackningar och material som kan användas till kortskapande eller layouter. I en låda sparar jag på gamla etiketter som suttit på kläder, fina förpackningar och roligaHär har jag har återanvänt två olika förpackningar. Den vita lite bubbliga bården är pappret som finns mellan lagren på en chokladkartong och den stora "tagen" med vågiga kanter är från en förpackning med textilband. Motivet är en digitalstämpel som jag färlagt med promarers.Julkort
I helgen fick jag en liten stund över och skapade några julkort. Vet inte varför jag är så dålig på att använda mina alla motivstämplar... kanske är de för väl packeterade i olika lådor. Här har jag dock använt mig av digitala stämplar, några är sådana man får med i kortskapartidningar andra är bilder jag scannat in och gjort om lite i datorn för att få en svarvit "stämpel". Det är praktiskt med digitalstämplar, man får ju den storlek man själv bestämmer. Har skrivit ut dem på kraftigare kartong och färglagt med promarker pennor. Älskar de pennorna!Först ett kort med en liten tärna sparsamt färglagd, stjärnorna har fått ett lager glitter också.
I ena hörnet monterade jag flera lager papper i gammal sliten look, rullade upp hörnen så att de olika lagren tittar fram.Stansade ut ett par blommor från tidningspapper och monterade i lager med en grön blomma som bas och en guldig genombruten blomma mellan rosen och tidningspappret. En liten guldig snodd som en extra detalj
Flicka med lykta, snöflingorna är lite puffiga. De är målade med en snöpenna från Panduro som man sedan värmer med en embossingförn eller över en brödrost så puffar färgen lixom upp.Flicka med katt som sitter och tittar ut på stjärnhimlen, några av stjärnorna fick bli bling-stenar. De röda bären i girlangen är glitterprickar.. syns lite dåligt på bilden, även ett av pappren fick en kant av distress glitter.
Ett gäng charmiga snögubbar.. här har de röda näsorna fått lite glitter på sig och snöflingeknapparna har en liten dutt pearlmaker i centrum.Nu ska jag börja lite annat julstök här hemma... skriva inköpslista, julstäda, ta in granen.. hänga upp de sista julstjärnorna... väntar hela familjen hit på julafton!

Tänk om ändå snön som äntligen kom får ligga kvar över jul... men det verkar tveksamt.
Snöiga småkortTvå små kort i storleken 2,5" x 3,5" att fästa på en liten julblomma eller liknande. Båda har fått en längre baksida med stansad och vitchalkad kant. De guldiga detaljerna är stansade motiv som jag målade med perfekt pearl för att få en effekt av metall, nitarna är halvpärlor. Till det andra kortet använde jag mig av en digitalstämpel utskriven på lite kraftigare papper och färglagd med promarker-pennor. I slutet på fiskelinorna har jag monterat små blingstjärnor och en liten snöflingecharm hänger i bandet.Skrotboken kan du se fler exempel på småkort med snötema. Korten kan användas tillsammans med julgrupper, julkorgar eller andra gåvor som ges bort i advents- och jultider.
10 utmärkelsen i form av Simborgarmärken


Sommaren som var blev Simon riktig säker på att Simma.. han hade kämpat ett tag i skolans simskola. Men som en extra morot under sommalovet hade han som mål att ta så många simborgarmärken som möjligt, och hela tio stycken fick han ihop. BRA JOBBAT eller hur!Många papper från mina gömmor fick komma till användning till den här layouten. Tycker snirklarna på fotomattan påminner lite om vågsvallet i polen. Bakom fotomattan flera olika mönsterpapper i remsor samt ett par bitar vit wellpapp. Vimplar utklippta från ett mönsterpapper med många olika färger.. en "prisrosett" vikte jag av ett färglatt randigt papper.Stjärnorna på bården är 3-d sticker som blingar lite extra.

Skrotboken firar vi nobeldagen genom att skapa med ordet utmärkelse... titta in där och låt dig inspireras.En liten kasse för julpresenter


Jag fick idén att återanvända en valig matkasse från Willy´s för att få en lagom stor kasse till en julpresent. Jag klippte en lagom stor bit från den övre delen på kassen precis över den tryckta texten och på köpen fick jag stadiga handtag. För att dekorera påsen klippte jag ut två hjärtan från påsen skrynklade till dem och chalkade kanterna med vitt, turkos, creambrunt och rost. Det bruna hjärtat är avigsidan av kassen.Några snöflingor klippta från ett dekorativt band, och en blomma med en snöflinga av filt, metall blomma och pärlbrads fick också pryda kassen. De glittriga bokstäverna är i formgummi.

Titta in på Skortboken för att se andra tips på hur du gör din egen presentpåse.
Den 11 december presenterar jag en tutorial på Skrotboken.
RSS 2.0