Familjekväll på dagis och ett grattiskort.När Simon gick på dagis ordnade man en familjekväll där förädrar och barn skapade konstverk av hushållsrullar, glitter, paljetter, pinnar, silkespapper och allt vad det nu var. Dessa hängdes sedan upp i taket i tamburen likt en jättemobil, det blev så himla läckert. Här har jag inspirerats av färgena av de konstverk vi bidrog med under kvällen.

Titta in till Skrotboken så får du se mer färgstarka alster.De mönstrade pappren som ramen till konstverken och bården uppe och nere har jag formklippt efter mönstret i pappret. Fotomattan på stora fotot valde jag att göra i rå kartong för att framhäva känslan och färgen i hushållsrullen. Den är av en riktigt kraftig kartong (5 mm.) som har varit som baksida på ett litet block med mönster papper, kortade av den något genom att dra ett streck med kniv och rev sedan bort överflödet så att det blev en rå kant. Bakom fotomattan ett journailingblad som jag duttat pearl maker i två färger runt om. Dokumentation och datum på två tags som är fästa i kulkjedja, dekorerade med blingstenar. Stygnen som syns lite här och där är rubons. Självklart ramade jag in fotot på våra fina konstverk med ett band av paljetter... en liten dutt pearl-maker är det i mitten på varje paljett.Och så ett litet grattiskort till en av vinnarna i bloggpartyt.Tack för titten, snart kommer det mera. ;-)

OCH du har väl inte missat att det pågår en tävling hos Skrotboken där du har chansen att vinna ett av två par riktigt fina silverörhängen. Tävlingen pågår t.o.m. 19 juni. MISSA INTE!!

Kram
CissiSimon i blåsväder och bloggpartyvinnare!!!Idag är det Sveriges nationaldag och det firas på Skrotboken, ta dig en sväng dit och inspireras av alster med vimplar. Passa på att tävla om två par Silverörhängen, design silversmed Caroline Liljeblad, på Skrotboken. En vinst sker genom utlottning, en utses av juryn på Skrotboken som består av inspiratörs-teamet! Du har på dig till den 19 juni. 

Tidigt i våras när snön precis hade smällt undan.. köpte Simon en "en väderstation" för sina ihopsparade veckopengar. Vi gick ut en långpromenad och Simon försökte fånga in de starkaste vindarna med sin utrustning, men som mest blåste det 6.7 m/s. Visst är väl vindglasögonen coola.

Jag har klippt en formad ram av det svartmönstrade pappret och fäst på den gröna bakgrundspappret. De blå prickarna är en rest från ett annat formklippt papper med utstansade hål... det är alltså det som blev över i hålen.. Har rivit och knölat och nitat lite i pappret bakom foton för att få en liten ruffigare look.
En närmare titt:


Nu har jag uppdaterat Bloggparty inlägget med alla bidrag dit och även utsett de två vinnarna... bläddra vidare, så får du se!

Ha en underbart skön nationaldag. Nu ska jag ut i Solen igen.

Cissi


Bröllop och fiskelycka!

Här har det varit fullt upp under maj... jobb.... jobb och så lite mer jobb. Var i väg på Landsbygdsriksdagen i Sunne tre dagar + en annan nätverksträff för landsbygdsutveckling två dagar innan. Himla intessanta träffar med många bra föreläsningar... men när man är borta så där 5 dagar från sina vanliga sysslor på jobbet, så kommer man lixom efter. Resten av månaden har tiden gått åt till att jobba ikapp... Phu och nu är jag det.

Och så måste jag bara säga TACK!!! Så himla kul att så många varit med på mina utmaningar under boggpartyt, UNDERBARA saker har ni skapat. Jag ska titta igenom alla bidrag ordentligt och senast lördag utser jag två vinnare! .-D

Lite har jag iallafall skapat sedan sist, här är två layouter som publicerats på Skrotboken under maj månad.

I maj hade Skrotboken bland annat bröllopsspecial - och jag passade på att göra en layout med bröllopsfotot på mamma och pappa som gifte sig 1961.
Fotot är monterat på kraftig karton/wellpapp som jag rivigt lite slarvigt och ruggat kanterna på runtom längs kanten på fotot. Marta Stewarts kant/hörn-stans har fått arbeta här runt två kanter. För att förstärka shabby stilen har jag rivit upp "glipor" i bakgrundspappret, ruggat kanterna occh sedan monterat bitrar av matchande papper bakom... och så en flygande fjäril med bling swirls.... kolla nedanför för fler detaljbilder.

... och så en layout med fiskelycka. Har börjat kolla igenom gamla foton som jag skrivit ut för länge sedan men ännu inte hunnit scrappats.. känns härligt att börja beta av den högen, finns många härliga foton där. Bland annat detta från när vi var och fiskade i Ammerån 2005 då Simon bara var 2,5... jag säger bara det.. jisses vad tiden flyger förbi.

Även på den här layouten har jag rivit och fodrat med matchande papper... har rullat upp kanterna lite så man ser den läckra röda baksidan. Runt fotona har jag dragit några penseldrag med vit krackeleringsfärg, sytt några stygn med pappsnöre och en liten fiskcharm fick sin plats på det lilla fotot..Titta in här för att inspireras av andra layouter och annat läckert skapat med fisktema.

Tack för titten... titta in snart igen så får ni se vem som vann de två priserna i bloggpartyt!!

Kram
Cissi
RSS 2.0