Julkort med kul vikning


Jag scrappade två kort som klassen gav till Simons fröknar tillsammans med varsin fin julgrupp.Korten har en annorlunda vikning som påminner lite om "loppan" man vek som barn. Det var rätt pilligt att få till det första gången. Första försöket var jag lite slarvig med måtten och resultatet blev därefter. Men dom här korten blev jag riktigt nöjd med.Kortet öppet... Flera olika mönsterpapper som matchar varann skars ut i trekanter och chalkades runtom.
Baksidan..... och lite detaljer.För att hålla ihop kortet gorde jag en stängning av wellpapp där jag slog fast två större öljetter i ändarna, bandet följer wellpappen på insidan innan det löper igenom öljetterna för tillslutning.
Här har jag målat wellpappen med vit krackeleringsfärg och runtom har jag duttat med guld dabbers.

Kort nr 2 i lite varmare toner.Insidan och baksidan..
som också fick en dekoration...


Vill du se fler julkort, titta in på Skrotboken där alla inspiratörer önskar alla läsare en ritktigt God Jul. 

Tomtar på rad


Nu har jag återigen grävt i högen med oscrappade foton som har legat till sig ett par år. Här är det Lucia på Simons dagis, eller snarare tomtar! En layout som det gnistrar om... mer i verkligheten än vad som syns på fotona. Här har jag använt Glitter snö som jag strukit på i tjocka linjer med hjälp av en spattel, för att få lite extra lyster strödde jag även på lite lösglitter. På texten ritade jag en rätt tjock linje med med "thickers glue" och strödde vitt glitter över för att få en frostig känsla. Årtalet "2006" i nedre vänsterhörnet och "ängen" uppe i högerhörnet är stickers som fått en strykning med glitterstickles.
Lite närmare titt: Sjärnpins som gnistrar, fotot är har fotomatta av wellpapp som fått sig en strykning med glittersnö. Datumet nr:13 har fått ett tjockt snölager av glittersnö och ett par strängar av glitter-stickles.Se fler alster med som gnistrar och blingar på Skrotboken.
Pepparkaks-kortVad är väl en jul utan pepparkakor? Här har jag gjort ett julkort med "pepparkakor" urklippta ur veckad kartong och med ett litet kakpapper under. Biljetten med önskan om en God Jul fick jag av någon i en RAK... undrar just vem?
Ett av hjärtana är förankrat med ett svart pappsnöre och två minipepparkaksformar som dekoration.Skrotboken finns just nu många härliga alster med pepparkaks-tema. Allt ifrån tags till underbara pepparkakshus-askar.


RSS 2.0