Kanindräkt


Simons klass bjöd in till en liten musikal där dom sjöng Majas visor. I sista stund kom jag ihåg att Simon skulle vara kanin och kvällen innan sydde jag den här kanindräkten - som blev tjejjernas favorit, alla ville gosa med öronen.
Den gick snabbt att sy, eftersom jag utnyttjade de redan färdigsydda sömmarna på filten så långt det gick. Allt blev klart på under 1 timme.
Det du behöver är:
1 filt (eller 2 om du behöver större storlek)
4 tjocka piprensare (eller dubbelt så många tunna, att stadga upp öronen med)
Resor till midjan på byxorna
Symaskin, nål och tråd... eventuellt garn om du även vill göra en liten kanin-rumpa.Jag har inge exakta mått utan tog helt enkelt en befintlig tröja och ett par byxor och ritade upp storleken efter dessa.
Tröjan behöver bara sys i innersömmen på ärmen och sidsömmarna samt en liten fåll på baksidan där man klippt av "filten". Sy ihop luvan baktill och klipp upp ett lagom stort hål för halsen på tröjan - mät hur vid luvan är nedtill så att den passar exakt i hålet. Öronen sys ihop och vänds ut o in. trä in piprensare på insidan och sy en kant en bit in så att de sitter fast. Placera öronen ganska högt upp på luvan och sy fast med sicksack söm.


     


Vik resterande tyg i fyra delar och klipp ut de två byxdelarna, yttersömen behöver inte sys eftersom man utnyttjar den vikta kanten- sy längs innersömmen på benen, nåla sedan ihop framdel mot framdel resp bakdel mot bakdel och sy ihop grenen. Avsluta med att vika ner linningen och sy en kanal där resåren träs i.

Klart! Bara att skutta iväg...


Titta in till Skrotboken och få tips på hur du kan använda symaskinen i ditt skapande.

CissiKommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0