Fikapaus i Vilda Västern - Legoland


Simon har fikapaus i Vilda Västern, på Legoland. Den här är tänkt som första sida till resten av fotona från det besöket. Här har jag använt mig av Park Guiden och för att den inte skulle ta för stor plats av layouten jag har scannat och förminskat den från A3 till A5 format samt skrivit ut den dubbelsidigt, all info och karta finns med.
Dekorationer i overlays, rubons och chipboad med semester/resetema.

Här kan du se hur andra har skapat med biljetter och andra minnessaker på Skrotboken.

Cissi
Välkommen till klass 1AFoton från när Simon började förska klass förra hösten.  Spänning och förväntan... i ena bubblan tänker Simon - Jag kan räkna till 500 och tycker om att räkna plus o minus. Klassen blir uppdelad i två grupper var av den ena är hallongruppen som Simon just upptäckte att han tillhörde när han ser sin namnskylt på bänken med ett hallon framför. Pratbubblorna har jag gjort i "openoffice" i två olika storlekar varav den ena fick texten inskriven direkt. Bubblorna är utskrivna på mönstrat/linjerat scrap-papper för att förstärka skolkänslan.Jag hade även fotan vita tavlan där fröken skrivit välkommen till klassen, men eftersom det blev för mycket med hela fotot på layouten så klippte jag helt enkelt bara ut orden som fröken textat och häftade fast i ena hörnet.
Övrig dold dokumentation i en ficka bakorm layouten - där pappret sticker upp en bit.Skrotboken har vi skapat med tankebubblor som detalj, titta kolla in vad de andra har gjort.

CissiEn sjöman älskar havets våg...


Den här layouten handlar om min pappa när han tjänstgjorde på fartyget Jagaren Småland på 50-talet, Just det fartygen finns numer i Göteborgs hamn och är en del av det maritima museet. Man får gå in i båten och se hur det såg ut... då på den tiden. För att få med all text gjorde jag ett litet minialbum av rå kartong, skrev ut texten på vellum som jag sedan embossade med silverfärgat embossingpulver direkt när texten kom ur skrivaren. Här är ett urval från texten som finns där:
Pappa tjänstgjorde på Jagaren småland mellan åren 1957-1959 först som steward och sedan som kocklärling. Resan sträckte sig från Göteborg till USA och medelhavshamnarna och slutligen till Genua åren 57-58.
Senare under 1958 gick resan till Australiska och Amerikanska hamnar med sluthamn i Göteborg den 28 september 1959.
HMS Småland var en jagare i svenska flottan som sjösattes den 16 juli 1952. Småland sjösattes vid Eriksbergs Mekaniska Verkstads AB den 23 oktober 1952 och levererades till Marinen år 1956.
Hon moderniserades tre gånger och togs ur tjänst 1979 i och utrangerades 1 juli 1984. Fartyget ligger idag (2010) vid kaj på Göteborgs Maritima Centrum dit hon överlämnades 1987 och används som museifartyg. Jagaren Småland är det största musealt bevarade örlogsfartyget i Skandinavien.
Nu har det skapats på temat nytt o gammalt på Skrotboken  kika in och se vad andra har gjort.

Cissi


En aning för bråttom...


Ja, nu är det definitivt offentligt... ibland är jag så otroligt tankspridd - eller så har jag helt enkelt för bråttom. ;-D. För ett par år sedan när vi var på väg till Astrid Lindgrens värld, skulle vi bara lite snabbt stanna till vid en mack och jag skulle skutta in dit och köpa lite godis och läsk. Fort som tusan kör jag in fötterna i ett par skor som står vid dörren i husbilen rusar in i macken när jag plötsligt tycker det känns lite konstigt på fötterna och tittar ner... Ha, ha, ha.. jag fick bråttom att fort få av mig skorna innan någon såg.Här har jag klippt ut vimplar från mönsterpapper och limmat fast på floss som är fastknutet i rubriken. De små fjärilarna är också utklippta, vingarna vikte jag upp en aning och fäste halvpärlor som kropp. Orden på fotot är utskrivna på sån där vit tejp man har för att fästa bandage med (kirugtejp från apoteket) Jag skrev först ut orden på vanligt vitt papper och tejpade sedan fast tejpen över orden och skrev ut igen.Titta in på Skrotboken för att se fler hjälpande skapelser..

Cissi


7 goda råd hur du undviker en olyckaDen här layouten handlar om att jag råkade ut för en del olyckor som barn.. och med några goda råd hur man kan undvika att råka ut för samma sak ;).
-Stoppa inte in tryckknappar i öronen, -Drick inte fotogen, -Sträck dig inte över en mugg med kokhett vatten, -Hoppa inte från garagetaket med nya byxor, - Gå inte i platåträskor i en brant trapp, Spring inte med miniskidor upp för en backe och till sist -Hoppa inte i trappen när du just blivit av med gipset. Ja, ni förstår att mamma inte hade det lätt med mig Wink
Fotot och dokumentationen är utskriven på vellum. Det blev en kul effekt med det transparanta. Dokumentationstexten är även embossad med transparent embossingpulver som jag strödde på texten direkt när det kom ut ur skrivaren.
Skrotboken har vi skapat utifrån nr: 13 och otur, kika in och se vad de andra har gjort.

Cissi


Mitt första sommarlov


Simons första riktiga skolavslutning. Klassen sjöng tre av Majas visor vars titel bildade ordet LOV.
Kyrkan var så fint pyntad med sommarblommor.Här har jag experimenterat och gjort några olika blommor av kaffefilter. Verkligen jättekul och det gav mersmak. De rosa blommorna är gjorda av urklippta cirklar, 6 lager till varje blomma, som har målats med distresser och skrynklats ihop före montering. Cirklarna till den mörkrosa blomman klippte jag fransar runt om innan montering och till den gula klippte jag ut en hög med kronblad som jag monterade ihop med en brad i mitten.
Se hur andra har använt kaffefiler i sitt skapande på Skrotboken.

Cissi


Kraftsamling på trappen


Efter en heldag i Stockholm första semesterdagen är det skönt att vila benen en stund... Simon sneglar upp på rubrik-orden, där man ser vad vi roade oss med.Längst ner på fotot har jag skrivit bildtext på transparent plast /oh-film med hjälp av dymo. Bokstäverna har jag sedan färgat in med hjälp av en vit täckande penna.Nu när det är kräfttider skapas det med krondill på Skrotboken, titta in och hämta mer inspiration.

Cissi


En sandig kaka


Hemma hos mormor fanns en skattkista under sängen och den var full med knappar. Simon hade alltid med sig en liten påse med knappar hem när vi kom därifrån. Visst har han väl gjort en riktigt läcker tårta med ljus o allt.


Jag förstorade upp en närbild på tårtan och klippte ut den.. nerderkanten blev inte så fin så för att dölja den klippte jag också ut några blad och kvistar från mönsterpappret och fäste med 3-d kuddar över hinken - blev en kul effekt.Från muffins till altrad chokladkaka kan du inspireras av på Skrotboken ... kika in där.


Till sist håller jag tummarna för att det blir jag som vinner den här underbara Blogg Candyn från Landstoken:Cissi


Sommarskoj i parken


En vecka i augusti är det fest i stan.. den här dagen var Mora träsk och spelade i stadsparken. Solen gassade och det var fullt med barn, dagis och fritidsklasser hade tagit sig dit för att titta.Här har jag gjort mitt eget bakgrundspapper och använt mig av en tandborste som verktyg. För att bilda oregelbundna cirkelmönster placerade jag ut glas och muggar i olika storlekar på pappret innan jag började med färgen. Först droppade jag lite outspädd färg på tandborsten och med hjälp av tummen skvätte jag färgen. (rekomenderar plasthandskar - som jag såg ut på händerna sedan). Sedan tog jag lite vatten i en kopp och tillsatte i lite färg - doppade tandborsten i vatten/färgblandningen och skakade av den över pappret så att större färgpölar bildades runt glasen. Jag har använt tre olika färger av fluid chalk refil. När allt torkat gnuggade jag fast några små rubons-blommor. I vänsterkanten anar man en overlay bakom fotot.


Jag hade många foton från det här tillfället.. och i stället för att lägga tillbaka dom i fotolådan med oscrappade kort gjorde jag en dokumentsmapp bakom fotot där dom får ligga istället. Låsningen är två gummiband som löper genom öljetter och stora brads.

Titta in på Skrotboken för att få massor av tips på hur du kan använda en tanborse som verktyg i ditt skapande.

CissiKanindräkt


Simons klass bjöd in till en liten musikal där dom sjöng Majas visor. I sista stund kom jag ihåg att Simon skulle vara kanin och kvällen innan sydde jag den här kanindräkten - som blev tjejjernas favorit, alla ville gosa med öronen.
Den gick snabbt att sy, eftersom jag utnyttjade de redan färdigsydda sömmarna på filten så långt det gick. Allt blev klart på under 1 timme.
Det du behöver är:
1 filt (eller 2 om du behöver större storlek)
4 tjocka piprensare (eller dubbelt så många tunna, att stadga upp öronen med)
Resor till midjan på byxorna
Symaskin, nål och tråd... eventuellt garn om du även vill göra en liten kanin-rumpa.Jag har inge exakta mått utan tog helt enkelt en befintlig tröja och ett par byxor och ritade upp storleken efter dessa.
Tröjan behöver bara sys i innersömmen på ärmen och sidsömmarna samt en liten fåll på baksidan där man klippt av "filten". Sy ihop luvan baktill och klipp upp ett lagom stort hål för halsen på tröjan - mät hur vid luvan är nedtill så att den passar exakt i hålet. Öronen sys ihop och vänds ut o in. trä in piprensare på insidan och sy en kant en bit in så att de sitter fast. Placera öronen ganska högt upp på luvan och sy fast med sicksack söm.


     


Vik resterande tyg i fyra delar och klipp ut de två byxdelarna, yttersömen behöver inte sys eftersom man utnyttjar den vikta kanten- sy längs innersömmen på benen, nåla sedan ihop framdel mot framdel resp bakdel mot bakdel och sy ihop grenen. Avsluta med att vika ner linningen och sy en kanal där resåren träs i.

Klart! Bara att skutta iväg...


Titta in till Skrotboken och få tips på hur du kan använda symaskinen i ditt skapande.

CissiKörglädje


Körglädje, på Classic Car-week i Rättvik förra året, var det när Simon körde elbilarna på Campingen.
Här har jag använt dekorationer i massor... bling, rubons, stickers symaskins-sömnad och några egenhändigt ihopknåpade rosor som jag gjorde av tre lite bredare band.
En liten beskrivning hur jag gjorde rosorna:
- först vikte jag in början på bandet till en trekant innan jag började rulla ihop bandet likt en vetebulle. Sedan vred jag bandet ett halvt varv utåt för varje varv samt fäste med ett stygn på undersida för att allt skulle hålla ihop.. lite pyssligt, men ett nytt sätt att använda alla band man samlat på sig.

Rosens dag firades på Skrotboken den 2 juli mitt bidrag till detta blev den här layouten med rosor gjorda av band. Kika in där så får du en beskrivning på hur du kan göra kanonfina egna rosor av bl a papper.

Cissi


RSS 2.0