Finns det tigrar i afrika?

Nej det finns det inte dom lever i asien... Men här är en layout inspiread av afrikatemat som presenterades i Skrotboken i veckan.Här är en layout med många olika material och strukturer. Några av papprena jag använde hade helt fel färg.. nämligen starkt grön... ormskinns-, tigerrandiga och de två med "struktur"... jag gillade strukturen och mönstren så jag sprejade om med mist i brunt och en liten dust med guld. De svarta ränderna på tigerpappret har sammetskänsla. Blev riktigt nöjd med resultatet. Papprena fick lite av en läder- och textilkänsla.


En närmare titt på detaljerna, klickbara bilder.

1)       2)       3)  

1) Med symaskinen har jag sytt raksöm runt alla papper samt fotot.

2) Blomman i nedre hörnet är gjord av ett oblekt kaffefilter infärgat med mist. Så hittade jag en liten bit leopardmönstrat pälsband... Rubriken är gjord av olika stickers/thickers och rubons. Glitterramen var från början rosa. Jag använde brun chalk för att få en färg som stämde bättre.

3) Bling-rubons, metall-brads... sömmar...


Inspirationen till kaffefilterblomman fick jag av Scraphönans braiga videiotutorial. TACK för inspirationen!

Titta in på Skrotboken där jag blivit inbjuden att gästdesigna under April
Direktlänkar till de teman jag skapat till tidigare för Skrotboken i april: 
- På resande fot
- Skapat med läder
- Till påskriset


Ut och njut av våren!!

Cissi


Födelsedagskort till Lucas 7 år.Det här kortet har jag visst lagt in här förut, tror jag gjorde det till någon av Stellas tävlingar... men hittate inte fotot på kortet när det var dax att ladda upp det... så nu ett år efteråt hittade jag det bland mina fotomappar...Snart kommer det mer nyskapat här... Är riktigt på G igen och det känns JÄTTEKUL!

CissiPå skattjakt med Kapten Krok


En lo skapad för Skrotboken som den här veckan bland annat skapar till temat  "På resande fot".

Här är Simon på skattjakt i sin urtjusiga piratdräkt som han köpte på Legoland för egna pengar. Den ville han helst inte ta av sig på flera da´r. Här på Campingen i Danmark och helt inne i sin egenvärd, efter egenritad karta, går han och stegar upp var skatten ligger. En dansk dam står roat och tittar på och utbrister på bred danska "AEr der icke Kapten Klo"... reserverar mig för om danskan är korrekt ;-D.
Detaljbilderna är klickbara.


                           

Jag hittade ett scrappapper i mina gömmor med motiv av gamla kartor. Jag klippte ut några, chalkade kanterna och rullade ihop, knöt snöre runt.... en liten fartygs-charm får symbolisera båtresan över till danmark..

Layouten är inspirerad av piratkostymen med detaljer som guldband och brodyr. Kråset runt runda fotot har jag gjort av själva "brodyr-kanten" från ett tårtpapper som jag fäste med dubbelhäftande tejp på baksidan av fotot som är monterat på två lager kraftig kartong.

Och som vanligt upptäcker jag att det inte finns plats kvar för dokumentation... så den är textad på ett journalblad, nerstucken i en ficka som jag gjorde på baksidan av layouten. Jag stansade bort en halvcirkel från bakrundspappret för att man lättara ska få tag i och se se vart dokumentationen finns.

Titta in på Skrotboken där jag blivit inbjuden att gästdesigna under April
Direktlänkar till de teman jag skapat till för Skrotboken hittills: 
- På resande fot
- Skapat med läder
- Till påskriset

CissiPresentväska á la Halloween.


Här är ytterligare en "obloggad", som jag skapat till webbtidningen Allt om Scrap. En liten väska att lägga en liten present i eller fylla med godsaker.En liten presentask. 

 • Vik längs dom streckade linjerna.
 • På sidorna gör du ett veck ungefär halvvägs uppifrån och ner. 
 • Jag klippte ut en extra front del för att dekorera

  Knyt fast ett band, rep eller som här en extratjock piprensare som handtag.Klipp längs den heldragna linjen och gör hål för handtaget.

  Titta in på Skrotboken där jag blivit inbjuden att gästdesigna under April
  Direktlänkar till de teman jag skapat till för Skrotboken hittills: 
  - Skapat med läder
  - Till påskriset


  Ha en härlig dag!
  CissiEtt kort...


Här är ett enkelt kort jag gjorde i vintras.. Basic Gray/Eskimo, brodyrkanten från ett "kakpapper" och så några blommor..Så har jag registrerat mig för första gången för att få chans att vinna min första blogg-candy. Hoppas på nybörjar tur nu! ;D
Kolla här: http://neliz.se/blogcandy/nelizblogcandy.jpg.. och GRATTIS neliz till dina 45 000 besökare!


Titta in på Skrotboken där jag blivit inbjuden att gästdesigna under April
Direktlänkar till de teman jag skapat till för Skrotboken hittills: 
- Skapat med läder
- Till påskriset


Ha en härlig dag!
CissiEn Cool Kille i läderjacka


Ett av förra veckans teman på Skrotboken var "Skapat med läder".

Jag har skapat en layout med inspiration av Simons cooola skinnjacka. På cardstocken som har lacktryck limmade jag stryknitar runtom för att få känslan av läder. Lite gröna detaljer består av en rest av primas blomförpackning och ett papper med ormskinns-struktur. "Jeans-etiketten" med läderkänsla är en gammal stickers från Basic Grey.. som nog har några nacken.Titta in på Skrotboken där jag blivit inbjuden att gästdesigna under April
Direktlänkar till de teman jag skapat till för Skrotboken hittills: 
- Skapat med läder
- Till påskriset

Hoppas ni får en riktigt skön helg... här är det grått o trist idag, perfect väder att stanna inne o scrappa!

Kram
CissiTill påskriset


En stor långpanna med "kärleksmums", en sockerkaka och en tigerkaka blev konsekvensen av att jag fick för mig att scrappa ett gäng hönsägg till Skrotboken med tema "Till påskriset".För att få en bra passform på pappret till äggen, gjorde jag så här:
- Först klippte jag till en lång remsa papper, lika lång som äggets omkrets och unger fär så bred som halva äggets höjd.
- Sen klipte jag fransar längs hela längden och lämnade ca:1/2cm så att det fortfarande satt ihop.
- Efter det limmade jag fast längden runt "magen" på ägget... tänk dig en bastkjol ;-)
- Så tog jag rikligt med lim och strök på fransarna och ägget, samt fäste domlite omlott på botten.
- ... och samma procedur igen... fast andra halvan av ägget då.

Ett annat alternativ jag gjorde var att skära långa remsor, lika långa som äggets längd från topp till botten. Dessa limmade jag sedan fast runtom. Här är det perfect att använda alla små restbitar som annars bara ligger där o dräller.

Titta in på Skrotboken där jag blivit inbjuden att gästdesigna under April
Direktlänkar till det jag skapat för Skrotboken hittills: 
- Skapat med läder - En Cool Kille
- Till påskriset - Scrappade hönsägg

Cissi


Ännu en nygammal layout...Även denna var skapad till tidningen Allt om Scrap´s premiärnummer 2008... men den är obloggad här så här kommer den. Det är en layout till minne av min pappa som gick bort för 15 år sedan.
Några detaljbilder oxå:Återigen kan ni se att jag har svårt att få plats med dokumentationen direkt på layouten.. här har det blivit en ficka med dragkjedja där dokumentation om några speciella minnen finns bevarade på tags.

Fotot är upphängt med snören i stora öljetter...från sybehörslådan.Titta in på Skrotboken där jag blivit inbjuden att gästdesigna under April
Direktlänkar till det jag skapat för Skrotboken hittills: 
- Skapat med läder - En Cool Kille
- Till påskriset - Scrappade hönsäggTusen TACK för era gulliga kommentarer! Jag uppskattar dom verkligen!

Kramar
Cissi

Mamma som ung rebell..Här är en layout som jag inte bloggat tidigare. Den gjorde jag till tidningen Allt om Scrap, till premiärnumret år 2008. Jag tillhörde DT där då...Här är det många lager papper.. många mönster en del av dem som inte är dubbelsidiga är "fodrade" med ett matchande papper. Rivit... Rullat och chalkat kanterna.

Och en närmare titt, bilderna är klickbara.. så du ser lite bättre.

1)    2)  

1) Bakom fotot en tag med en berättelse, skriven av min moster, som handlar om mamma och hennes ungdomstid.

2) Tiden flyr.... klockvisarna är ett arvegods från mammas man, som var "fritidsurmakare".2008 var för övrigt ett fruktansvärt jobbigt år, därav anledningen till att jag hoppade av mitt DT-uppdrag. Som ni kan se här i bloggen så har jag sedan dess inte varit så aktiv i scrapvärden... mycket har hänt.  Min mamma drabbades av en stroke och blev halvsides förlamad. Det var hemskt, från att ena dagen vara pigg och glad och var ute och gick promednader och fikade på gården med granntanterna.. till att bli sängliggande och helt beroende av hjälp. Ja det var jobbigt att se mamma så. Hennes sambo och stora kärlek sedan 28 år tog det väldigt hårt. Han drabbades en kort tid därefter av en hjärtinfarkt och gick bort innan ambulansen hann fram. Mamma hade repat sig någorlunda från sin stroke.. men när han gick bort försvann gnistan (eller om det nu var det), hon somnade in strax efter sin 69 års dag.

Efter 2 månader på sjukhus fick hon flytta till ett korttidsboende i staden hon bodde. Men vi ville att hon skulle bo nära oss och en vecka innan hon gick bort flyttade hon till ett boende i vår stad... hennes tillstånd hade återigen försämrats radikalt. Läkarna på lasarettet här konstaterade att hon hade en långt gående urinvägsinfektion som gått upp till njurarna.. det gjorde att kroppen inte orkade längre... vad jag frågar mig och undrar är om man kan lita på vården.. måste det finnas anhöriga runtomkring som ser till att allt är som det ska. Varför upptäcktes inte urinvägsinfektionen på korttidsboendet som ändå hade ronder med läkare en gång i vecka och sjuksköterska på plats. Mamma klagade hela tiden på hur ont i magen hon hade och kunde inte äta mat.. knappt dricka utan bara kräktes upp. Jag försökte fråga sköterskan om det inte var ide att sätta in dropp, men fick till svar att det inte var något alternativ.

Något roligt hände iallafall på hösten det året... jag började ett nytt jobb som jag trivs jättebra med. Första gången jag faktiskt jobbar heltid.

... men sen kom nästa kallduch. En morgon innan jag hann kliva på tåget jag pendlar med till jobbet. Ringer telefonen. Det är min lillasysters sambo som berättar att min syster hade vaknat tidigt på morgonen och känt att något inte stod rätt till. Hon kände domningar i ansiktet och bak i nacken. Sambon ringde ambulans direkt och hon var på regionssjukhuset inom en kvart. Hon hade drabbats av en allvarlig hjänblödning och läkarna gav oss inte mycket hopp. Efter en vecka såg det trots allt ut att det fanns hopp och hon skulle flyttas till lasatettet nära oss... men av någon anledning försämrades hennes tillstånd drastiskt efter en sondmatning då man "spillde välling" i lungan. Hon fick lunginflammation och gick bort på kvällen.

Nu efteråt ångrar jag att jag inte pratade med vårdpersonalen på korttidsboendet och med sjukhuspersonalen som tog hand om .. både mamma och min lillasyster. Det är många frågor som kommer upp i huvudet... om .. och .. varför. Hade man kunnat förhindrat förloppet... Nu känns det som det gått för lång tid att ta upp det. Men ändå... det är tankar som dyker upp titt som tätt. 

Det var inte meningen att det skulle bli ett så dystert inlägg.. men jag var tvungen att skriva av mig lite.
... och så hoppas jag att jag hittar tillbaka och finner mer inspiraton att scrappa igen.

Ha de gott! Och ta hand om varandra!

Cissi

PS. Titta in på Skrotboken där jag har blivit inbjuden att gästdesigna under April
Designat för Skrotboken hittills: 
- Skapat med läder - En Cool Kille
- Till påskriset - Scrappade hönsägg
RSS 2.0