Dopkort


I går var vi på dop. Vilket underbart sommarväder vi hade!! Vi var i en liten kyrka i Skärblacka som ligger utanför Norrköping. Den kvinnliga prästen var helt underbar. Hon gjorde alla barnen engagerade. Simon fick vara med och hänga upp ett hjärta med foto på Rasmus i ett speciellt träd där alla döpta barn fick en plats. Och när dopet var klart och det var dax att gå fick han bära dop-ljuset. Vi åt god vegetarisk Smörgåstårta MUMS!! Det finns ett ställe i Norrköping som gör helt fantastiska vegetariska tårtor... kommer inte ihåg vad det heter just nu.

Dagen till ära scrappade jag två kort. Här är det första...

image247


... och det andra....

image249


insidan på kortet .. här gjorde jag dubbelt bakstycke så att det blev en liten ficka för att lägga en peng i.


image250Storgungan i Paltorps Hage


Mitt bidrag till "Tantelantans" utmaning på CC:n som är i gång på forumet "Allt om Scrap". Använd tyg, nål och tråd var kravet.
Tyg = säckväven + tygtag + dragkedja, nål=Har sytt på maskin längs över och högerkanten på fotot (syns nog lite dåligt här), tråd=tråden på tygtagsen till vänster om fotot samt det sydda så klart.

image239


En lite närmare titt på detaljerna...

image244    image246

Mycket lager på lager; Mech, juteväv dragkedja, tygtag, papper o foto.

Till metalltagsen skrev jag ut dokumentationen på OH-film, körde igenom xyron innan jag monterade.. limmet blir helt osynligt.. S:et är klippt ur ett metallnät och sedan målat med akrylfärg.. en aning glitterströssel också.Buskul på sommarpromenaden.


Här är mitt bidrag till utmaningen Puman har i sin blogg nu när det är Bloggparty! Hon har gjort en så söt och helt underbar lo som vi får lifta... Och söt är väl det sista man kan säga om den här ; D Riktiga FUL-kort där jag o Siomon "apar oss", har jag scrappat fram ur lådan.. men dom passade ju precis till upplägget... så, så fick det bli.

Scannern vill visst inte göra färgerna rättvisa, den stora filtblomman i vänsterhörnet är mer limegrön och inte mintgrön som den ser ut här.

image238

Nu är knappgissartävlingen avgord...  Bläddra ner ett par inlägg  till "Bloggparty" och se resultatet!!
Du hittar vinnaren under knappskålen ; D, GRATTIS GRATTIS!Simon har scrappat!Simon har scrappat sin första layout! :-D Visst blev den väl läcker!! Det är hans bidrag till Barnutmaningen på Allt om Scraps CC. Jag plockade fram massor av grejs så han fick välja fritt. Han visste precis hur han ville ha det och absolut var det tvunget att stå Grattis högst upp, inte för att han fyller år eller så... men så skulle det va! Fotot är från Veteranbilsmarknaden i Eskilstuna förra året. D... bakom Simon skymtar vår gröna mustang cab -70. Snart dax att börja köra den igen. =D Härligt att sommaren snart är här!!

image237Bloggparty!!!!


Idag är det den STORA SCRAPBOOK-DAGEN, och det firar vi på forumet Allt om Scrap med dels en Cyber-Crop hela dagen, och många av medlemmarna har utmaningar och tävlingar i sina bloggar.

Min lilla utmaning till er blir att gissa hur många knappar jag har i skålen ;~). .. kan säga att det är mååååånga det tog en bra stund att räkna dom. Men nu ligger dom prydligt sorterade i burkar. Ni har på er fram till kl.00.00 idag den 3 maj.  Den som kommer närmast vinner en liten scrap-överaskning.

image236


Kul att så många var med o gissade.. det var tre som var och snuddade vi svaret.

Efter lång och noggrann räkning kom jag fram till: 1 749  knappar!

Det vinnande inlägget blev det här: "Maria Ammar -Hmmm... Jag gissar på 1500st trevliga knappar. ;0)"

GRATTIS MARIA! En liten present kommer med posten nästa vecka.Besök dom här bloggarna och se vad dom har hittat på, många har party hela veckan lång!

moma - http://monma.blogspot.com/
Lilo - http://liloscrap.blogspot.com/
Puman - http://hmyran.blogspot.com/
Bitte 71 - http://mariesscrappelliscrapblogg.blogg.se/
Jozebelle - http://jozebelle.se/
Silwerstar - http://silwerstar.blogspot.com/
Elsamaja58 - http://elsamajarun.blogg.se/
Sannasmamma - http://skeppar.blogspot.com/
Linda - http://www.knorrigt.com/
Alexandra-L - http://www.alexandras-scrap.blogspot.com/
MariaS - http://www.miasun.blogg.se/
MissMian - http://missmian.blogspot.com/
Monnah - http://monnahs.blogspot.com/
Tezzan - http://tezzangirl.blogspot.com/
Millan - http://millans.blogspot.com/
Maxell - http://maxellexam.blogspot.com/
Babbalalla http://babbalalla.blogg.se/
Mammamaria 79 http://www.mariaammar.blogg.se/
AnnaG http:// http://www.annag.blogg.se/
Susny http://susny.blogspot.com/Jag i närbild...Jaha.. så fastnade jag tydligen på bild igen.. självporträtt från ett snöigt Lycksele i början på mars.
Den här layouten är en scraplift jag gjort i scrapliftstafetten som pågår på forumet "Allt om Scrap" och den här gången har jag inspirerats av Alexandra-Lindgrens fräscha layout "Ulli".

image232

Härliga papper från DaisyD, Rubons från FancyP "Holly jolly".. punchinellan är riktigt cerice-metallic, svårt att få rättvisa genom scannern. Brads och garn är från Basic Gray.

image233


image235


Var du med i utlottningen av en PIF på valborgsmässoafton?... rulla ner till nästa inlägg för att se vinnarna!!RSS 2.0