Mitt hjärta det klappar...


Till Jommas We Dare You-tävling. Utmaningen V.35 Små små saker som gjort stora förändringar i ert liv.

Jag fick barn ganska sent om man jämför. Och det är ju bara så... att få barn är den sak som gjort störst förändring i mitt liv.Man omvärderar och prioriterar helt andra saker än innan. Inget är viktigare än att Simon har det bra. 
"Mitt hjärta det klappar... för Simon".
Även den här veckan har det rotats i lådor.. och jag hittade lite mer "skräp" som jag använde till den här lo:en.
En närmare titt..Piprensare, silvertejp, pärlplattehjärta, filtblomma... och jag har sytt fast rubriken.
Hello kitty från jomma som är fäst på en diskett-etikett, You make me happy är sån där påsförslutar-grej... en gammal scrapdeko som legat i lådan länge.
PUCCA-katten är en framsida från ett minianteckningsblock som Simon fått med i en Happy Meal.
Körsbärsfotohörn från jomma... och så har jag sytt på maskin runt hela lo:en...Jag och Kapten Krok...


Mitt bidrag till Jommas We Dare You-tävling V 34:
"Scrappa med hittade saker. Gå igenom din byrålåda efter skräp eller klipp ut ur tidningar. Scrappa med icke scrap material. Det kan bli väldigt kul."

Jag rev igenom mina och Simon lådor.. och hittade lite grejs som blev användbart.
I mitt syskrin hittade jag kul nålkuvert även den lilla tygbiten som nålarna satt fast på, en hängetikett från ett klädesplagg, en lite påse som det legat extraknappar i till någon blus.. ett gammalt skärpspänne och en bit band med sammets-snirklor. Den blårandiga tag-fickan hittade jag på kontoret den var med i ett reklamutskick från gula sidorna. Och av Simon stal jag en affich där Kapten Krok var med...  klipptes ut och monterades på kartong och 3-d kudar.. och så hittade jag en nyckelring där det hängde en döskalle, bläckfisk och ankare... passade ju jättebra till min lo.

När jag jobbade på KappAhl var vi alltid med och paddlade drakbåt på drakbåtsfestivalen. Det var succe när vi var Pirater eller Kappirater som vi kallade oss. Vi vann första pris på klädseln både i Nyköping och Katrineholm... och 2:a resp 1:a pacering i själva paddlingen.

Japp, det är jag på bilden... så här såg jag ut innan jag rakade av mig skägget ; )..

Lite detaljbilder också..
Grattis, grattis...


Ännu fler som fyller år... och två nya kort bidde det då, då..
Några kort...Några kort jag har scrappat dom senaste veckorna.

Mina snö(R)kängor...

 
Vecka 33 skulle vi scrappa om våra skor i Jommas WE DARE YOU tävling... jag tog tillfället och scrappade om mina snörkängor som var dom enda skorna som jag hade packat när jag var i Lycksele på landsbygdsriksdagen i början på mars. Här hemma var det vårväder.. nästan sommar vid den tiden, men där uppe var det vinter med över en halvmeter snö. Ingen fara tänkte jag, vi ska ju ändå bar vara inne och besöka massa seminarier från fre-sönd. Men hur som helst så fick jag och min vän Birgit för oss att besöka djurparken på söndagen... Vi packade en "lite matsäck" och promenerade dit, det var INTE plogat i djurparken.. det var rejält halt både att gå dit och att gå i djurparken... Alltså inte dom bästa skorna! Men kul hade vi =D och det var mer än värt allt besvär.. Dold dokumentation finns på en tag i tagfickan.
Och en närmare titt..
Text på tagen:

Lycksele 9/3-08

Det var en härlig vinterdag i Lycksele. Jag och min vän Birgit hade varit på landsbygds-riksdagen  med många intressanta seminarier. Men på söndagen smet vi i väg vid lunchtid.. i matsäcken hade vi varsin bulle, coca cola och en liten flaska negrita rom. Stegen styrde mot Lycksele djurpark som hade extra öppet eftersom ungdomarna hade sportlov den här veckan. Jag som hade packat sparsamt.. hade bara med dom här kängorna... inte dom bästa att gå i vinterväglag med.

Vänd..

Jag halkade hit o dit, tur var att Birgit var riktigt klädd så jag kunde stötta mig mot henne. Väl framme vid djurparken tänkte jag kolla om det möjligtvis fanns gympadojor i sovernir-shoppen . Men inte... det var bara att pulsa runt i parken som var oplogad och en halvmeter nysnö... vilket kanske, trots allt ,var tur.. det stoppade alltid lite när det tog fart i backarna... bara att köra ner klackarna så gott de gick. Hur som helst var det en härlig djurparksupplevelse!Titta vad jag har fått...


Så glad jag blev när jag tittade in här idag, då hade den är fina awarden kommit från Jezzza!!!Vilken ära TUSEN TACK

Här kommer reglerna på engelska:
1. The winner can put the logo on her blog.
2. Link the person you received your award from.
3. Nominate at least 7 other blogs.
4. Put links of those blogs on yours.
5. Leave a message on the blogs of the girls you've nominated

Mina 7 Nominerade är
Yvonne
mec73
Nina
Cattis
missmian
maxell
silverstar

Glass i stora lass!!!


Mitt bidrag till vecka 32  i Jommas WE DARE YOU tävling  "Saker som får dig att må bra fast du vet att du inte borde. Saker vi älskar fast vi inte borde. Sånt som gör oss skuldmedvetna. Nu är de dags att identifieras."

Glass i stora lass helst en varje dag eller flera ;~D  och helst ska det va Tiptop också...

Ett kort till en man...


Förra lörda´n var vi och firade min svåger som bidde 50 år... han är mer som två 25-åringar i samma kropp! Vi hade jättetrevligt.. åt o drack gott. Det ligger så fint hans lilla torpstuga intill en liten sjö. Sent på kvällen var jag nere o badade.. finns det något härligare =D Jag ÄLSKAR att simma i sjön.

Hursom helst i sista stund (som vanligt) snodde jag ihop ett kort till födelsedagsbarnet:Min syster o jag


Jag o min syster sitter snällt på sandlådekanten utanför mormors hus, när moster Marita vill ta ett foto. (Det är jag till vänster i bild) Ett gammalt gulnat foto rån 1970 som jag scannat in i datorn förstorat och fixat till färgerna så dom är mer rättvisa igen. Tur att moster hade kamera annars hade jag inte ägt ett endaste foto från när jag var barn :~D.. Måste åka ner o hälsa på henne i småland och se om hon har något mera som jag inte sett tidigare.

Det här är mitt bidrag till Stellas fyrklövern - valfri Lo.
Dold dokumentation bakom "klämman".

Fjäril utklippt från Lace-cardstock  och så lite bling..

Primablommor, plåtblomma, svart fjäril i plåt som egentligen är vingarna från en julängel, sammetsbrads, liten nyckelpiga och overlay Fansy Pants.

I dom svarta sammetsblommorna sitter en svart blingsten, bokstäverna är foam som jag också stängt över lite embossinglulver för att få en glaserad yta.


En stjärna på cykel!


Mitt bidrag till Stellas utmaning - Fyrklövern.
.. en närmare titt..

Svarta blingstjärnor i halvcirkel och två större monterade på jumbobrads.
Remembertexten är en bit från ett sånt där plastigt halvtransparent journailingkort -Maya Road.
Piprensarsjärna...
Journailingruta - Rubons från Fansy P.TACK för titten =D

Layouter o burk - Jommas sommarscrapträff


Vi hade så himla kul i Ljusdal där Jomma/Bodil ordnat scrapträff. Fulladdat med kul utmaningar god mat och ett kreativt glatt gäng! Måste säga att jag själv är imponerad av att jag lyckades skapa 3 layouter och en altrad ask. Jag som i normalfall går o velar o petar på en lo i 3 dagar eller mer. Bra med tidspress med andra ord. Jag måste börja åka på fler träffar, det är en sak som är säker.

Den första utmaningen var att lifta en av Bodils superläckra layouter. Själv inspierades jag av en del av rubriken och en del av färgsättningen. Här är mitt resultat.. "Min favvo-trädgårdsmästare"

Har klippt remsor och detaljer från olika papper, rubons från Fansy Pants, filtblombård och så har jag sytt o knåpat lite oxå..
Den andra utmaningen var en skiss som Cattis ritat.
Simon är kronglig i huvet, han blir nämligen ofta det när han är trött, iirriterad, arg ... så kul med alla uttryck ungarna har.. ibland blir han skramlig i benen oxå... måste göra en lo om det  ; )
Sen vart det dax att altra en burk..
Till sist var det meningen att vi skulle göra ett minialbum... hade gärna gjort ett =D köper på mig nya hela tiden men har aldrig scrappat något, så det vore på tiden. Men som sagt tiden var knapp, så istället blev det en annonsutmaning.

Simon älskar o´boy... gör väl alla ungar... här är han iallafall med en smarrig oboymustach ; )
Jag vann härliga BomBap papper i en av lottdragningarna under kvällen... har klippt ut några av dom charmiga filurerna och använt här.TACK Bodil och alla ni andra Tjejjer som var med på träffen!! Jag kommer gärna till Ljusdal igen när det drar ihop sig för träff. =D


RSS 2.0